Her bor jeg på toppen til høyre

Her bor jeg på toppen til høyre

søndag 28. mars 2010

En persisk katt ved navn Swiffer og to homoer på påskeferie

Overskriften ville gjort ethvert normalt menneske bekymret i utgangspunktet. Herregud, se det for deg. To menn i passende middagsalder, samt en aldrende sort/hvit perser som min yngste niese så kjekt for noen år siden kalte "Miss" - ja du vet, katten til Postman Pat som hun synes var eksakt lik vår katt Swiffer.

Swiffer er en bereist herremann. Han hadde sin første flight i en alder av 6 mnd. da hans to fedre hadde bestemt seg for å etterlate han i Rakkestad mens de selv var på ferie. For at dette skulle være mulig måtte jo katta først ut på biltur for å så fly hjem igjen. Min far stilte pliktoppfyllende opp og fraket katten til Gardermoen for å sende han hjem til Stavanger igjen. Siden den gang har det blitt utallige ferier på Swiffer`s eiere, og alle i vår omgangskrets har vel en eller annen gang måttet passe katta på et eller annet vis.

Det er påske 2010 - Swiffer er uvitende om at vi igjen har satt himmel og jord i bevegelse for å løse utfordringen med "hvor pokker gjør vi av katta?".

Vi byttet bil i januar - stasjonsvogn må vite, eller touring som BMW så elegant kaller det. Hatt det før, måtte ha det igjen. Katta må med og da må man jo ha plass. Dvs. to homoer og en katt = full bil. Kan noen forklare meg hvordan vanlige folk får plass til et par unger i tillegg?

Redningen denne gangen heter Tommy. Vår gode venn sunnmøringen Tommy i C blokka. Han skal ha en stille og rolig påske hjemme i motsetning til alle de andre tullingene som farter ut så fort det er noen ekstra dager fri. Han bor der i høyden, fem etasjer over pizzalangeren, med utsikten den grå betongklossen skjuler for oss.

Det er ferie - for Swiffer også, bypåske kalles det :-)

Så kan vi to reise hjem til vårt elskede fødested Østfold, med litt bedre plass i bilen til billig svineskinke, løsgodis, snus, bekentærningær og annet syndig hjemsmuglede varer fra Svinesund, og er vi ordentlig heldige kommer vi med i en episode av tv serien med samme navn. En liten tur innom Godt o`Grillat hvor de har den berømte potetmosen, før vi avslutter vår påskeferie med et cruise til Kiel med Color et eller annet Magic eller Fantasy.

Men tilbake til Swiffer. Det ryktes jo at det er et visst ansvar det der å være småbarnsforeldre, og jeg våger å komme med påstanden at det er enda tøffere å være foreldre til et stabeist av en voksen hannkatt som er vant med å regjere på egenhånd og som ref. bildet under vet å ta seg til rette i heimen.


Swiffer er uansett trygt plassert hos Tommy for denne gang. Påsken kan begynne for de to eldste. Først på "turne" gjennom Østfolds vakre landskap hvor nieser, svigermødre og andre familiemedlemmer befinner seg, så til det store utlandet sammen med guttungen.

Noen som sa shopping og champagne, show- lounge med cabaret, gambling, dans og annet snusk som man bare for inntil noen få år siden var godt skjermet for i påsken. Og til slutt kanskje en liten spa behandling for kropp og sjel. Man kan jo drømme seg helt bort her, men dette er altså slik påsken skal tilbringes i år. Langt vekk fra råtten snø og vinterkalde hytter. La moroa starte, det er påske.

Ciao





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar